Triling „pištoljaša“ trenirao u Novom Sadu

Podeli:
FOTO: Streljački savez Srbije

Troje seniorskih reprezentativaca pištoljem Jasmina Milovanović (Akademac), Damir Mikec (Policajac) i Duško Petrov (Kikinda) su period između dve sezone iskoristili za zajedničke pripreme u Novom Sadu.

S obzirom da, zbog pandemije, već duže vreme nemamo velikih i jakih takmičenja, a bliži nam se Evropsko prvenstvo u Osijeku, pripreme su nam mnogo značile da održimo kontinuitet kvalitetnih treninga„, prenosi Damir Mikec.

povezane vesti

Troje članova nacionalnog tima su trenirali i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem.

Imali smo kvalitetne i jake treninge, a svima su nam prijali i povremeni međusobni sparing dueli pod komandnom palicom Petra Nikolića iz Akademca. Iskoristili smo i lepo vreme poslednja četiri dana priprema da uporedo otvorimo i malokalibarsku sezonu i konačno osetimo miris baruta„.

Evropsko prvenstvo u Osijeku biće održano krajem maja i početkom juna. Na programu će biti discipline vazdušnim i malokalibarskim oružjem.

Predstojeće prvenstvo u Osijeku će biti jedinstveno za našu generaciju. Prvi put ćemo učestvovati na kontinentalnom šampionatu na kome će biti održana i takmičenja vazdušnim i malokalibarskim oružjem. Ranije su prvenstva Evrope bila odvojena po disciplinama„.

Sticajem okolnosti, posle otkazivanja šampionata vazdušnim oružjem u Finskoj, ove godine su dva prvenstva spojena u jedno.

Raduje nas što se ekipa malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, u kojoj smo Duško Petrov, Dimitrije Grgić i ja, vraća na svetsku scenu posle kratke pauze„, ističe Mikec.

Iskusni strelac podeća da je na poslednjem nastupu na Evropskom prvenstvu MK oružjem, u Bakuu 2017, ovaj trio osvojio titulu ekipnog prvaka kontinenta, a Mikec pojedinačno srebro.

 

Komentari

Vaš komentar