Uspeh za srpski badminton: Jelesijević prvi BWF sudija

Podeli:
Goran Jelesijević
foto: Badminton savez Srbije

U periodu od 14. do 19. juna srpski internacionalni sudija Goran Jelesijević delio je pravdu na "East ventures Indonesia open 2022", koji je održan u "Istora Senayan" areni u Džakarti.

U sklopu turnira BWF super 1000 ranga svetske turneje održano je i polaganje za dobijanje licence BWF sudije, pa se srpski sudija našao pred veoma izazovnim zadatkom. Nakon povratka u zemlju podelio je svoje iskustvo, koje je i svojevrstan podstrek svima koji imaju slične ambicije.

Badminton:

„Suditi Indonesia open je san svakog sudije. To je najbučnija badmintonska arena na svetu, publika je fanatična, atmosfera je neopisiva, naročito kada igraju igrači iz Indonezije. Kada je stigao poziv iz kancelarije Svetske badminton federacije da tamo polažem za BWF licencu, bio sam srećan, uzbuđen i uplašen u isto vreme“, istakao je Jelesijević i dodao da je strah najviše bio vezan za operativnu komunikaciju sa igračima i trenerima na terenu budući da publika u „Istori Senayan areni“ važi za vatrene i glasne navijače.

Pored epiteta jednog od najvećih i najmasovnijih svetskih turnira, za „Indonesia open“ vezuje se i fascinantna produkcija sa svetlosnim efektima, velikim video-bimovima, a uz budne oči sudija tu je IRS („hok-aj“ sistem), čime se preciznost suđenja dovela na najviši nivo.

Goran Jelesijević
foto: Goran Jelesijević

„Želeo bih da se zahvalim, pre svega, Svetskoj badminton federaciji što mi je pružila šansu da steknem BWF licencu, kao i Evropskoj badminton konfederaciji i Badminton savezu Srbije na nesebičnoj podršci na mom putu ka sticanju ove, najviše, sudijske licence. Bez njihove izuzetno velike podrške, put do BWF licence bio bi daleko teži i dugotrajniji”, rekao je Jelesijević.