Gudelj rekordom do drugog mesta u Ljubljani

Perspektivni srpski golferi ostvarili su izvanredne rezultate na Slo Am turu, trodnevnom turniru na Dajners terenima u Ljubljani, koji se boduje za svetsku golf rang listu.

Branimir Gudelj je bio ukupno drugoplasirani sa fantastičnim rezultatom od -12. On je posebno bio dobar trećeg dana kada je napravio -7, bez bogija sa pet birdija i čak jednim iglom. To je njegov lični rekord u jednoj rundi, a izjednačio je i rekord terena u Ljubljani.
Odličan rezultat imao je i Mihailo Dimitrijević koji je bio ukupno šesti sa skorom +1. On je inače zajedno sa Gudeljom posle prvog dana bio na deobi prve pozicije sa -4. Pobednik turnira je domaći golfer Žan Štirn sa -15.I ostali srpski golferi imali su zapažene rezultate u Ljubljani. 
15-godišnji Marko Jokić bio je 26. sa +18, 19-godišnji Puniša Plazina 32. sa +22, 15-godišnji Luka Jovanović 33. sa +23, a takođe 15-godišnji Andrija Đorđević 35. sa +25. Na trodnevnom takmičenju učestvovalo je 60 golfera iz četiri države.
U konkurenciji golferki 14-godišnja Jefimija Đorđević je zauzela šestu poziciju sa skorom od +21, dok je takođe 14-godišnja Jana Marinović bila 15. sa ukupno 42 udarca.U takmičenju je učestvovalo 20 golferki, a prvu poziciju osvojila je domaća igračica Pia Babnik ispred Bugarke Sofije Seldemirove i Slovakinje Katarine Dročarove.

Author: SEM