Vels – Francuska 10:00 SK+

Vesti ostali sportovi - Ostalo 14. okt 201122:45 > 15. okt 2011 0:24

Na Novom Zelandu kažu da je to „ono drugo polufinale“ Svetskog prvenstva. Samo, nemojte to da kažete Francuskoj i Velsu.

Gali protiv galskih petlova od 10:00 na SK+, a jedni će u najveću ragbi utakmicu na svetu. Vels je pobedio Irsku u četvrtfinalu, dok su Francuzi rastužili celu englesku naciju i oba tima puna samopouzdanja ulaze u ovaj duel.

Trener Engleske Voren Getland napraviće samo jednu promenu, dok Francuzi uopšte neće menjati tim u odnosu na četvrtfinale. Stiven Džouns, legenda velškog ragbija sa 102 meča, biće na klupi, ali će verovatno u nekom trenutku dobiti šansu. Otvarač Ris Pristland će biti spreman, ali jedva.

I Francuzi imaju problema sa jednim od važnijih igrača, Dmitrijem Jašvilijem. Ipak, ovo je previše važan meč da bi ga bol u butini sprečio da igra. Francuzi su poslednja dva prvenstva izgubili u polufinalu i nameravaju da prekinu tu tradiciju. Vels ima šansu da ispiše sportsku istoriju svoje zemlje i nemojte za trenutak da mislite da su autsajderi i da će se Francuzi prošetati do finala…

Author: Branislav Jocić