Novi Zeland – Francuska 10:00

Vesti ostali sportovi - Ostalo 22. okt 201123:14 > 23. okt 2011 0:19

Ragbisti Novog Zelanda imaju sastanak sa sudbinom. Ili će biti prvaci sveta, ili će Ol Bleksi biti zavijeni u crno.

Ništa, ama baš ništa ne bi moglo da ih opravda ako izgube ovu utakmicu. Oni ne kriju svoja osećanja prema Francuzima, koji su tretirani kao državni naprijatelji, i igrači i stručni štab.

Novi Zeland je osvojio Elis kup, najvažniji trofej u ragbiju, samo jednom 1987. godine na prvom izdanju. Od tada, 192 igrača je prošlo kroz tim, ali ni jedan nije bio dovoljno dobar. Ovaj, jednostavno, mora da bude, čak i bez ikone Dena Kartera.

Prošlo je skoro sedam nedelja i 47 utakmica i zaista bi bilo nezrelo reći da iko od njih nije zaslužio da dođe do ovde. Možda način na koji su Francuzi tu nije najlepši za oko, ali oni su tu, a Englezi i ostali mogu već slobodno da se spremaju za naredne turnire.

Oni su se sastali i u grupnoj fazi takmičenja i Ol Bleksi su bili ubedljivi. Oni znaju da će oči celog sveta biti uprte u njih i da moraju da pobede i ne samo da pobede, već na spektakularan način. Da motiv bude veći, pre četiri godine, Francuska ih je šokirala pre četiri godine u četvrtfinalu.

Ovo je najveći meč u ragbi junionu, odnosno petnaestici, a već od sledeće nedelje pratimo najveći turnir u ragbi trinaestici, kup Četiri nacije. Ali, o tom – po tom. Uživajte!

Author: Branislav Jocić