Frejžer oboleo od raka

Bivši bokserski šampionu superteškoj kategoriji Džo Frejžer ima rak jetre i smešten je u bolnicu u Filadelfiji gde dobija terapiju. Frejžeru, koji ima 67 godina, rak je dijagnostifikovan pre nešto više od mesec dana, izjavio je za AP njegov menadžer Lesli Vulf. On navodi da se u ovom trenutku ne zna koliko će Frejžer još živeti.
– Medicinski stručnjaci razmatraju sve mogućnosti, iako ih ima veoma malo. To ipak, ne znači da nećemo pokušati – rekao je Vulf koji je poslednjih sedam godina Frejžerov menadžer.
Frejžer je bio prvi bokser koji je prvi pobedio po mnogima najboljeg boksera svih vremena Mohameda Alija i to nokautom u meču koji se boksovao 1971. godine. Taj meč češto je nazivam i „borbom veka“.
Posle toga Frejžer je dva puta izgubio od Alija, a jedan od tih mečava bio je i čuveni meč u Manili u kojem ga je Ali praktično ponižavao. Zbog toga je Frejžer godinama bio ljut na Alija, ali je nedavno izjavio da mu je ipak oprostio takvo ponašanje u ringu.
Frejžer je tokom svoje karijere bio poznat po razornom udarcu, a najjače oružje bio je njegov levi kroše po kojem je prepoznatljiv. Upravo je tim udarcem i nokautirao Alija u 15. rundi 1971. godine.
Šampionsku titulu osvojio je 1970. godine i uspeo je da je odbrani četiri puta, a zatim je 1973. godine morao da je preda Džordžu Formanu koji ga je tada šest puta u dve runde slao na pod.

Author: Sportal