POI: Bronze za Šuranjija i Dimitrijevića

Atsushi Tomura/Getty Images for Tokyo 2020

Na Paraolimpijskim igrama u Riju Srbija je osvojila još dve medalje, pošto su bronze doneli strelac Laslo Šuranji i atletičar Nemanja Dimitrijević.

Dimitrijević je u bacanju koplja bio treći ličnim rekordom od 60,86 metara, iza Uzbekistanca Aleksandra Švečnikova sa 65,69 metara i Sajada Nikparasta iz Irana sa 62,74 metra.

Srpski strelac Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama, što je njegovo drugo odličje u Riju.

Šuranji je pre nekoliko dana došao do zlata u disciplini 50 metara malokalibarska puška trostav. On je tada na putu do zlata ostvario novi paraolimpijski rekord u finalu, sa 453,7 krugova. 

Srpski paraolimpijac  je u kvalifikacijama zauzeo osmo mesto, a finalu je i vodio, ali su na kraju uspešniji bili Dženg iz Kine i Alarijani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srbija na POI u Riju, za sada ima šest odličja, a osim Šuranjija i Dimitrijevića, Borislava Perić-Ranković je osvojila zlato, a Mitar Palikuća i Nada Matić bronze u stonom tenisu.