Tri medalje za srpske badmintonce na Svetskom kupu

Podeli:
Badminton savez Srbije

Srpski badminton nastavio je niz sjajnih rezultata na međunarodnoj sceni. Na turniru Svetskog juniorskog kupa, Romanian Junior 2017, u Aradu, osvojena su rekordna tri odličja.

Najmlađi članovi srpskog tima u Rumuniji Sergej Lukić i Marija Sudimac osvojili su vicešampionsku titulu u mešovitim parovima i tako došli do svog prvog odličja na turniru tve kategorije. U finalu su posle velike borbe u tri seta poraženi od drugih nosioca Slovenaca Gaspera Kriveca i Petre Polanc sa 2:1.

Lukić je u Aradu osvojio i zlato u muškom dublu u kojem je nastupio sa Bugarinom Stojnovim. U borbi za najsjajnije odličje pobedili su Slovake Andreja Antošku i Jakuba Horaka (2:1).

Prvi put mi je pošlo za rukom da se popnem na postolje na turniru ovog uzrasta i ranga, a posebno sam srećan što sam u Aradu došao do dva odličja. Bugarin Stojnov i ja smo tokom celog turnira igrali na visokom nivou, maksimalno motivisani i koncentrisani i na kraju smo zasluženo stigli do trofeja. U finalu mešovitih dublova Sudimčeva i ja nismo uspeli da ponovimo briljantnu partiju iz polufiunala u kojem smo izbacili prve nosioce. Imali smo padove tokom meča i rivali su to iskoristili. Bez obzira na to i srebro je za nas ogroman uspeh”, rekao je Lukić.

Za treće odličje u Rumuniji pobrinuo se Luka Milić, koji je osvojio bronzu u muškom singlu, izgubivši u polufinalu od Francuza Arnoa Merklea sa 2:0. 

Srpski badminton je posle sjajnih partija na Balkanskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Novom Sadu i u Rumuniji pokazao kvalitet svog podmlatka. Svi igrači su u svakom meču pružili svoj maksimum, što je na kraju rezultiralo sjajnim skorom od tri odličja. Lukić i Sudmčeva su odlično odigrali u miksu tokom čitavog turnira i samo ih je manjak sreće sputao na putu ka zlatu. Lukiću i Bugrainu Stojnovu su se potom složile sve kockice u finalu muškog dubla i stigao je do zlata. I pored povrede Milić je bio sjajan osvojivši bronzu u singlu, a i Manić i Milošević su, takođe, bili na visokom nivou. Sve u svemu ovo je rezultat dobrog rada tokom leta na tri trening kampa na kojima je odigrano pregršt sparing mečeva. Pred put u Rumuniju cilj nam je bila barem jedna medalja, tako da smo ovim skorom premašili sva očekivanja”, istakao je trener srpskih badmintonaca Igor Šešić.