Inspired by HOPE na trci -Tahoe lake 200 Endurance run

Podeli:
PH Srbija, Inspred by Hope

Sport klub će kao i do sada pratiti fenomenalan tim Inspired by HOPE koji će učestvovati na jednoj od najprestižnijih trka u ultramaratonu na svetu, koja se odžava u Kaliforniji u Nevadi u prirodnom rezervatu Houmvud, na jezeru Taho, u dužini od čak 330 kilometara.

Trka je zanimljiva jer će na njoj učestvovati srpski ultramaratonac i reprezentativac Jovica Spajić, jedan od najpoznatijih i najboljih ultramaratonaca na svetu, koji će kao i predhodnu trku koju smo takodje zajedno pratili, posvetiti osobama obolelim od plućne hipertenzije i trčati za tim Inspired by HOPE.

Trku u dužini od 330 kilometara, takmičari moraju preći za 100 sati, odnosno 4 dana i 4 sata, uz neprekidno kretanje, trčeći oko jezera Taho.

PH Srbija, Inspred by Hope

Trka počinje u petak 08.09. i traje do 12.09. To je ujedno i najduža trka u Americi od tačke A. do tačke B. Na prosečnoj visini od 1.800 metara nadmorske visine i sa preko 10.000 metara uspona i preko 300 vrhunskih takmičara, pratićemo sa velikom pažnjom ovu zaista neverovatnu i po svemu sudeći fenomenalnu trku.

Sport klub će kao i uvek do sada pružati podršku i podržavati zaista inspirativne projekte udruženja Plućna hipertenzija Srbija i njihovom timu Inspired by HOPE koji na zaista impresivan način skreću pažnju na postojanje jedne retke i teške bolesti kakva je plućna hipertenzija.