Lep jubilej Visoke sportske i zdravstvene škole

Podeli:
Sport Klub Printscreen

Visoka sportska i zdravstve škola strukovnih studija ove godine proslavlja 20 godina postojanja. Tim povodim je gost Sport Kluba bio je profesor doktor Aleksandar Ivanovski.

Od osnivanja do jubileja koji obeležava ove godine, Visoka sportska i zdravstvena škola strukovnih studija napredovala je i širila se iz godine u godinu. Sada u školi postoje četiri akreditovana studijska programa: Sportski trener (za fudbal, košarku, rukomet, odbojku, plivanje i vaterpolo, atletiku, tenis, stoni tenis, streljaštvo, sportsku rekreaciju, borilačke sportove, veslanje i ples), Sportski menadžment, Strukovni fizioterapeut i Strukovna medicinska sestra.

Pored osnovne misije škole, a to je stručno osposobljavanje studenata, Visoka sportska i zdravstvena škola strukovnih studija na ozbiljan način se bavi i izdavačkim poslom i objavljuje zanimljiv časopis koji nije namenjen samo studentima škole.

Podrazumeva se svakako da škola ima adekvatan prostor za izvođenje praktične i teorijske nastave.

Kada su u oktobru završeni upisni rokovi za školsku 2017/18. godinu, podaci su pokazivali da je na svim državnim i većini privatnih fakluteta (sem umetničkih akademija) ostalo slobodnih mesta. To nije podatak koji raduje, ali je i lako doći do zaključka zašto je to tako.

Za 20 godina rada, studenti Visoke sportske i zdravstvene škole strukovnih studija bili smu mnogi poznati srpski sportisti. Naravno, i priznati treneri često se i rado odazivaju pozivima da budu gostujući predavači.

Uvek je važilo, i u praksi se pokazivalo, da su mladi ljudi na ovim prostorima talentovani za sve sportove. Takođe, nije retkost da i pored vrhunskog talenta i dobrih rezultata na klupskom i ličnom nivou, na reprezentativnom nivou nedostaje „ono nešto“. Da li taj tanani detalj koji pravi razliku može da se nauči ili se sve svodi i na malo sportske sreće?