Inspired by Hope, inspiracija i Đak sportu

Podeli:
Miloš Šakan, CORE Media

Tim maratonaca i ultramaratonaca Inspired by Hope koji trče u čast obolelima od plućne hipertenzije i sa ciljem podizanja svesti o ovoj bolesti, u utorak je dobio novog člana. Brend prodavnica kompanije Đak sport, Go Active, partnerski će pomoći timu u ostvarenju ciljeva.

U okviru projekta Inspired by Hope tima predviđeno je da deset trkača učestvuje na deset izuzetno teških trka i na taj način skrene pažnju na traganje za lekom za ovu tešku bolest.

Već znamo šta su sve Jovica Spajić i Marina Lazić uradili za PH Srbija i sve obolele od plućne hipertenzije. Pred svim trkačima inspirisanim nadom su novi izazovi.

Miloš Šakan, CORE Media

„Naš tim je dobio novu energiju i prijatelje u kompaniji Đak sport koji žele da nam pomognu da postanemo prisutniji, svesni da se naša životna maratonska trka nastavlja. Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo i u 2018. godini na najpoznatijim trkama kd nas i u regionu. Nastavićemo da ostajemo bez daha u čast svih obolelih od plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa PH u Srbiji ne obezbedi adekvatna terepija, koja je dostupna u gotovo svim zenljama u regionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije – produžiće im život“, rekla je Danijela Pešić, predsednica Udruženja obolelih od plućne hipertenzije.

U 2018. u planu je deset trka, a uz Inspired by Hope tim stajaće i Đak sport koji želi da, kako je rekao direktor kompanije Predrag Tripković, pomogne u ostvarenju cilja da poruka stigne na pravo mesto.