OKS: Mandić, Zorić i Tomićević najbolji u 2017.

Podeli:
SK

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić i kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević proglašeni su za najbolje sportiste u 2018. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Mandićeva je bila najuspešnija sportistkinja i 2012. godine, a ove godine je zablistala osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Takođe, bila je druga na Evropskom šampionatu i Gran Pri turniru u Maroku.

Milenko Zorić i Marko Tomićević su u avgustu 2017. godine postali svetski šampioni u Račicama, a prethodno su na Evropskom prvenstvu u Plovdivu osvojili srebrnu medalju.

Za najbolji tim izabrana je vaterpolo reprezentacija Srbije i ovo je „delfinima“ trinaesto priznanje OKS. Ekipa Dejana Savića je ove godine osvojila zlato u Svetskoj ligi i bronzu na Svetskom prvenstvu.

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala je zlatnoj odbojkaškoj reprezentaciji sa EP u Azerbejdžanu i Gruziji i trećoj na Gran Priju u Kini.

Za najuspešnijeg trenera izabran je Dragan Jović, trener tekvondo kluba Galeb čiji su takmičari u ovoj godini osvojili 12 odličja.

Za najboljeg mladog sportistu izabrana je odbojkašica Tijana Bošković.

OKS je dodelio i tri posebna priznanja u želji da posebno istakne i nagradi uspehe svetskih prvaka u individualnim sportovima. Nagrađeni su Vanja Stanković, svetska šampionka u tekvondou, Viktor Nemeš, svetski šampion u rvanju, i Nemanja Majdov, svetski prvak u džudou.

Od ove godine OKS dodeljuje i novu nagradu, „Olimpijsko srce“ za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju Olimpijskog pokreta i sporta. Prvi dobitnik je Vladiimir Cvetković, nekadašnji košarkaš i dugogodišnji funkcioner fudbalskog kluba Crvena zvezda.

„Godina za nama bila je za naše sportiste izuzetno uspešna i verovatno najbolja postolimpijska godina koju pamtimo. Da osam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nisu bile slučajnost, pokazuje nam više od 20 osvojenih medalja na svetskim i evropskim šampionatima, u olimpijskim disciplinama, ove godine“, rekao jepredsednik OKS Božidar Maljković.