Davor Štefanek novi predsednik Sportskog saveza Srbije

Podeli:
Getty Image/ Sean M. Haffey

Novi predsednik Sportskog saveza Srbije je Davor Štefanek.

Aleksandar Šoštar je povukao kandidaturu za reizbor na mesto predsednika Sportskog saveza Srbije pa je dan pre Izbornu skupštinu jedini kandidat da ga na mestu predsednika zameni ostao olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek.

Izborna skupština je u sredu potvrdila Štefanekov izbor na ovu funkciju.

U utorak je Šoštar saopštio da se povlači iz trke za predsednika najmasovnije sportske organizacije u Srbiji.

„Povlačim svoju kandidaturu za predsednika Sportskog saveza Srbije. Razlog povlačenja kandidature je lične prirode i nemogućnost da odgovorim na pravi način obavezama koje nosi funkcija predsednika ove organizacije, a posle osam godina na ovoj funkciji znam koliko je vremena i odgovornosti potrebno za njeno obavljanje“, stoji u Šoštarovom saopštenju.

Novoizabrani predsednik SSS zahvalio se Aleksandru Šoštaru što ostavlja organizaciju na čvrstim temeljima.

„Svestan sam odgovornosti, ali i težine posla koji me čeka, jer je Sportski savez Srbije veoma važan i ugledan deo srpskog sporta. Mlad sam, ne znam mnogo, kao neki od vas koji sede ovde i imaju višedecenijsko iskustvo, ali sam spreman da učim. Obećavam da ću, onako kako sam na strunjači davao sve od sebe, i na ovoj funkciji uložiti maksimum da bi naša organizacija napredovala“, rekao je nakon imenovanja Štefanek.

Kao jedan od najvažnijih ciljeva u radu, Štefanek je istakao razvijanje još bolje saradnje s granskim, gradskim, regionalnim i opštinskim savezima i organizacija i povećanje broja članova kako bi se učvrstila pozicija SSS kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu.

Na predlog Štefaneka jednoglasno je izabran i novi Upravni odbor SSS-s, četiri potpredsednika i 14 članova.

Potpredsednici su Dragoljub Kočović, Ivana Maksimović, Milica Starović i Goran Grbović, a članovi Slavoljub Piper, Sreten Damnjanović, Marko Majkić, Simo Savić, Vladimir Bošković, Staniša Lazarac, Minja Radaković, Goran Ivanović, Miodrag Maslar, Duško Djukanović, Ognjen Vukićević, Zoran Simović, Ivan Knežević i Sladjan Stanojković.

Generalni sekretar SSS nije imenovan na ovoj sednici jer je to odluka o kojoj, kako je naveo Štefanek, još mora da razmisli zbog same važnosti funkcije.