Federer i Serena najbolji, nagrađen i Šapekoense

Podeli:
Getty Image/ Simon Hofmann

Laureus fondacija dodelila je prestižne sportske nagrade, a za najboljeg sportistu i sportistkinju proglašeni su Rodžer Federer i Serena Vilijams.

Švajcarski teniser je pored nagrade za najboljeg sportistu godine, odlikovan i za najboljeg povratnika godine. Federer je tako kompletirao kolekciju prestižnih nagrada i sada ih ukupno ima šest. On je za sportistu godine proglašen 2005, 2006, 2007 i 2008, a sada je tim odlikovanjima dodao i nova dva.

Nagradu za najbolji povratak ove sezone Švajcarcu je uručio legendarni Boris Beker. 

„Teško je rečima iskazati kada je Federer napravio pauzu od šest meseci, tek nekoliko ljudi je verovalo u njega i njegov povratak. Iskreno, mislim da čak ni on nije verovao ali on je Rodžer Federer. Govorimo o jednom fenomenu. On je najveći svih vremena i za njega ništa nije nemoguće„, rekao je Beker. 

Američka teniserka Serena Vilijams je na dodeli prestižnih priznanja u Monaku po četvrti put u karijeri nagrađena za sportistkinju godine. Do sada se na glamuroznu scenu popela 2003, 2010. i 2016. godine.

Legendarna teniserka Monika Seleš prokomentarisala je Serenin uspeh. 

„Mislim da je divno što je nagradu dobila moja koleginica. To šalje poruku svim mladim devojkama, mislim da je to definitivno najbolja inspiracija za sve njih„.

Za najbolji sportski trenutak proglašen je čin nakon avionske nesreće koja se dogodila fudbalskom klubu Šapekoense, kada im je bez finalne borbe pred koju se nesreća dogodila, dodeljen pehar namenjen osvajaču Kopa Sudamerikana.