Staša Gejo za istoriju slobodnog penjanja

Podeli:
Opel Srbija

Među 30 miliona stanovnika grada Čungčing u jugozapadnom delu Kine, ovih dana se ponosno prošetala i Nišlijka Staša Gejo, sa bronzanom medaljom oko vrata.

Reč je o prvom odličju na Svetskom kupu u seniorskoj konkurenciji za jednu od najboljih evropskih takmičarki u slobodnom penjanju i velikoj nadi srpskog olimpijskog tima za Tokio 2020.

Odličnim nastupom u finalu u disciplini bolder, članica planinarsko-alpinističkog kluba Niš ostvarila je izuzetan uspeh u trećem kolu Svetskog kupa. To je učinila ostavivši iza sebe Japanke Akijo Noguči i Miho Nonaku, ali i brojne druge šampionke tog sve popularnijeg sporta.

Osećaj je izvanredan jer sam dostigla cilj ka kome stremim već tri godine, otkako se aktivno takmičim u seniorskoj konkurenciji. Često sam bila nadomak postolja, ali nikada na njemu na ovom rangu takmičenja. Nakon završetaka prethodna dva takmičenja u polufinalu, u Švajcarskoj i Rusiji, uspela sam da se vratim u igru i pokažem da mogu do samog vrha“, zadovoljna je Staša.

Već narednog vikenda Stašu očekuju novi izazovi, takođe u Kini, u gradu Taijan, a do tada će boraviti i trenirati u Šangaju.