Čegar za SK: Idemo u Berlin po medalje

Podeli:
Privatna arhiva

Na Paraolimpijskim igrama u Brazilu ugled Crne Gore branili su plivač Ilija Tadić i atletičarka Marijana Goranović. Odmah posle Rija napravljen je plan i program sa ciljem da Crna Gora kvantitativno i kvalitativno bude brojnija i jača u Japanu. Za sada je na dobrom putu.

Odmah posle Olimpijskih igara u Riju, atletičari su ostvarili sjajne rezultate na Svetskom šampionatu u Londonu. Sada se pripremaju sa učešće na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Ilija Tadića koji je nosio zastavu u Crnoj Gori napreduje iz dana u dan, kao i Filip Radović koji pravi čuda sa ping pong lopticom.

Ali sada su u centru pažnje atletičari, a sagovornik Sport Kluba je selektor Veljko Čegar.

“Na Olimpijskim igrama smo imali jednog predstavnika u Marijani Goranović. Ona je tada zauzela osmo mesto u bacanju kugle i deveto mesto u bacanju diska. Godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Londonu, Crna Gora je već imala tri predstavnika u šest disciplina. Marijana Goranović bila sedma u bacanju kugle i u bacanju diska. Radmilo Baranin je zauzeo šesto mesto u bacanju koplja i sedmo mesto u bacanju kugle. Uz to bio je deseti u bacanju diska. Miloš Ranitović se takmičio u skoku u vis i osvojio je šesto mesto. Nastup u Londonu mogu oceniti uspešnim jer su naši sportisti nastupili u pet velikih finala”, rekao je Veljko Čegar za Sport Klub i nastavio:

“Nastavili smo sa radom i iz dana u dan, iz treninga u trening napredovali, pomerali granice. Sada nas očekuje Evropski šampionat u Berlinu. Učestvovali smo na takmičenjima u Splitu i Kragujevcu i možemo da se pohvalimo da je šest atletičara ispunilo normu u deset disciplina za učešće na smotri najboljih atletičara Starog kontinenta. Ugled Crne Gore braniće, Maja Rajković u bacanju koplja i bacanju kugle. Marijana Goranović u bacanju diska i kugle. Danilo Gojković u bacanju koplja. Mirnes Ramović u bacanju diska i kugle. Radmilo Baranin u bacanju kugle i koplja. Miloš Ranitović u skoku u dalj”.

Na pitanje kakvi su planovi i ciljevi na Evropskom šampionatu u Berlinu Veljko Čegar koga mnogi smatraju jednim od najboljih trenera u Evropi kada su bacačke discipline u pitanju je rekao:

“Za poslednje dve godine smo dosta uradili na omasovljenu paraatletike. Na prethodnom Evropskom prvenstvu 2016 . godine u Grosetu je nastupilo troje sportista koji su osvojili istorijske medalje za Crnu Goru. Zlato je osvojio Baranin, a dve srebrne medalje, Goranovićeva i Baranin. U Berlinu od 20. do 26. avgusta, na Evropskom prvenstvu će nas predstavljati šest sportista u deset disciplina. Naša želja je da se vratimo sa nekom medaljom i da produžimo kontinuitet u osvajanju medalja na Evropskim prvenstvima”, rekao je Čegar i nastavio:

“Pred nama je period od dva i po meseca do početka šampionata koji ćemo iskoristiti za podizanje sportske forme. Do sredine jula plan je da se odradi bazični deo priprema za bacače koji će trenirati u našoj bazi odnosno na bacalištu u okviru Resursnog centra za decu i mlade ‘Podgorica’. Plan je da početkom avgusta odemo na završne planinske pripreme u trajanju od 10 do 12 dana, koje bi iskoristili za finalizaciju forme. Miloš Ranitović će trenirati po dogovoru sa njegovim trenerom Goranom Obradovićem u Baru i Novom Sadu jer disciplina skok u dalj traži da se trening odvija na atletskoj stazi„.

Paraolimpijci iz Crne Gore odlučni i sa puno optimizma kreću put Berlina. Medalje i plasmani u finale bi bili veliki podstrek za ostvarivanje cilja, a to je što veći broj atletičara na Olimpijskim igrama u Japanu.