Održano paraglajding takmičenje "Zlatibor kup"

Podeli:
Vojislav Nićiforović

Međunarodno paraglajding takmičenje „Zlatibor kup“, a ujedno i 3. kolo Lige Srbije u paraglajdingu, održano je 1. i 2. septembra na Zlatiboru, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Organizator Paraglajding klub „Cirus“ sa Zlatibora, kako je saopštio ugostio je oko 30 takmičara iz Srbije i Crne Gore, koji su poletali sa sa nekih od registrovanih poletišta – Farma, Kriva breza, Previja.

Održano je pet takmičarskih serija. Program je počeo u petak 31. avgusta sa trenažnim danom i registracijom takmičara. U subotu 1. septembra od 9:30 časova održan je glavni program takmičenja, koji je trajao sve do kasnih večernjih časova.

U nedelju je usledio nastavak takmičenja i proglašenje pobednika.

Pobednik „Zlatibor kupa“ u pojedinačnoj konkurenciji je Todor Nedović Bijelo polje, drugi je Dejan Valek iz Ak Novi Sad, dok je treći bio Arben Đurađević iz ekipe Extim Podgorica.

U ekipnom plasmanu najbolji je bio Extrim Podgorica, drugi AK Novi Sad, a treći Cirus sa Zlatibora. 

Nakon 3. kola Lige Srbije, odmah narednog vikenda, uslediće 4. kolo u Vrnjačkoj Banji, a reprezentativci zatim odlaze na Evropsko prvenstvo i na kraju sledi revijalno takmičenje u Prokuplju.