Sportske igre mladih u Briselu, Han ugostio Marića

Podeli:
SIM Srbije

Evropski komesar za proširenje Johanes Han, sastao se u Briselu sa delegacijom Sportskih igara mladih, na čelu sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih Igara mladih.

Delegacija SIM je upoznala Johanesa Hana sa dosadašnjim aktivnostima realizacije Igara u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, kao i o planovima i ciljevima u narednom periodu.

Sagovornici su zaključili da je jako važno da deca i mladi kroz ovakav koncept šire prijateljstva, ali i da su Sportske igre mladih manifestacija koja afirmiše zdravije odnose, poštovanje zajedništva i suživota na Balkanu, u interesu zajednice u celini.

Han je ocenio da je sastanak sa Marićem bio vrlo dobar i da Sportske igre mladih kroz sport okupljaju decu iz različitih zemalja iz regiona i dodao je da je projekat SIM velika inicijativa i veoma potrebna!

Evropski komesar za proširenje pružio je punu podršku Sportskim igrama mladih, kao najvećoj manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je učestvovalo u 2018. godini, u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, više od 170.000 dece i mladih.

Han i Marić su razgovarali o proširenju Igara, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.
Koliko Han veruje u važnost SIM mostova i projekat Igara koji ne poznaje granice, govori i činjenica da je prihvatio poziv i da će postati deo velike porodice ambasadora SIM.

Proglašenje Johanesa Hana za ambasadora Sportskih igara mladih, planirano je da se održi u Beogradu 2019. godine.

„U duhu širenja Igara, razvoja saradnje i dobrih odnosa u regionu ponosni smo što je gospodin Han prihvatio naš poziv i što će biti ambasador najlepše Sportske priče. Jako je važno što udruženim snagama možemo da gradimo lepšu i bolju zajedničku budućnost, koja je od izuzetnog značaja za Balkan i region ali i Evropu. U ovim vremenima sport i mladi  imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju država, što je posebno važno za ove prostore“, rekao je Marić.