Preminula sporstka novinarka Sanja Vujisić

Podeli:
Printscreen

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije Radio televizije Srbije Sanja Vujisić preminula je u Beogradu u 56. godini života nakon duge i teške bolesti.

Sanja Vujisić je bila prva žena koja se u sportskoj redakciji pojavila kao prezenter sportskih vesti u Dnevniku kao i u specijalizovanim fudbalskim emisijama kao što je bio „Top sport“.

Duže od 20 godina Sanja je pravila rubrike za Indirekt, Sportski pregled, Svet sporta i Olimpijske krugove. Uređivala je i vodila specijalizovane emisije o Svetskim prvenstvima u fudbalu, Olimpijskim igrama, ali i novogodišnje emisije.

Pamtićemo je po brojnim intervjuima sa vrhunskim sportistima, trenerima i predstavnicima evropskih federacija. Po izveštajima iz Barija i Tokija 1991. kada je Crvena zvezda osvojila titule u Kupu šampiona i Internacionalnog kupa. Sećaćemo se i njenih izveštavanja sa Evropskog prvenstva u odbojci 1995. godine kao i po specijalizovanoj emisiji „Odbojka sad“.

Pre dve godine Udruženje sportskoh novinara Srbije dodelilo joj je nagradu „Branka Prelević“, a u sportskoj redakciji RTS radila je 27 godina.