COK: Najbolji Radošević, Gojkovićeva, Bošković…

Podeli:
Privatna arhiva

Crnogorski olimpijski komitet organizovao je svečanost povodom proglašenja najboljih sportista u 2018. godini.

Najviše glasova u izboru najboljeg sportiste godine dobio je Predrag Radošević, koji je nedavno osvojio titulu profesionalnog šampiona Evrope u WBO verziji i koji je u razgovoru za Sport Klub najavio da u naredne dve godine želi da se boriti za titulu svetskog šampiona i da brani ugled Crne Gore na Olimpijskim igrama u Japanu.

Najbolja mlada sportiskinja Crne Gore je Bojana Gojković, koja je na šampionatu Evrope u boksu osvojila zlatnu medalju. Bojana, koja je u Rusiji na Evropskom prvenstvu za mlade stigla do trona, u dosadašnjoj karijeri je doživela samo jedan poraz. Na smotri najboljih boksera Starog kontinenta bronzanu medalju je osvojio Petar Liješević, a oboje su članovi Bokserskog kluba Budva.

Bojan Bošković, aktuelni kadetski prvak sveta, aktuelni juniorski vicešampion Evrope i momak koji je učestvovao na Olimpijskim igrama za mlade u Argentini, gde mu je samo jedan poen nedostajao da stigne do medalje, proglašen je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore. Bojan Bošković je član Karate kluba Omladinac, koji u sastavu ima pet boraca koji će nastojati da stigne do Olimpijskih igara u Japanu.

Kada je najbolji ženski državni tim u pitanju, odluka je da to bude rukometna reprezentacija koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i koja se do poslednjeg atoma snage borila za plasman u polufinale nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Kod muškog tima, dileme nije bilo. Nagrada je pripala vaterpolistima koji su osvojili zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige, koji su osvojili bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, koji su bili jako blizu plasmana u polufinale Evropskog šampionata u Barseloni.

Predsednik Olimpijskog komiteta Crne Gore je naglasio da godina koja se bliži kraju ne može da se oceni kao najuspešnija u istoriji, ali da su sportisti bez ikakve dileme doneli mnogo radosti i sreće svim građanima Crne Gore. Gospodin Simonović je poželeo sportistima da naredna godina bude uspešnija i berićetnija od godine koju ispraćamo.