Međunarodna naučna konferencija: Sport, rekreacija…

Podeli:
Odbojkaški savez Srbije

Visoka sportska i zdravstvena škola Beograd, će okupiti ugledne stručnjake iz oblasti sporta, rekreacije i zdravlja koji će se baviti svim aktuelnim temama koje su bitne za kvalitet života i rada, sportista, rekreativaca kako kod dece tako i kod odraslih. Svečano otvaranje zakazano je za petak, 10.

Prvo predavanje održaće, mr Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije na temu: Savremene tendencije u vrhunskom sportu.

U okviru prve plenarne sesije predavanja će održati i gosti: sa Ljubljanskog univerziteta, prof.dr Milan Čoh; iz Skoplja sa Univerziteta sv Kiril i Metodij, prof. dr Bujar Saiti; prof. dr Goran Tulić ispred Medicinskog fakulteta u Beogradu; prof.dr Nenad Dikić, ispred Antidoping agencije Srbije; dr Marija Zegnal Koretić, ispred Međimurskog veleučilišta u Čakovcu; dr Miroslav Marković, ispred Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja Beograd i dr Jelena Ivanović ispred, Zavoda za sport i medicinu RS.

Osim navedenih predavača, svoje naučne radove prijavilo je još 67 autora, učesnika Konferencije, profesora, doktoranata i sportskih i zdravstvenih radnika iz brojnih zemalja: Turske, Bugarske, Brazila, Rumunije, Hrvatske, BIH, Slovenije i Srbije što najavljuje uspešnost Konferencije i potvrđuje da je Beograd uvek dobro mesto kada se priča o kontinuiranoj edukaciji u oblasti sporta, zdravlja i rekreacije, a Visoka sportska i zdravstvena škola to potvrđuje, školujući već pune 23 godine, buduće trenere, fizioterapeute, medicinske sestre i menadžere u sportu.

Drugi dan Konferencije, u subotu 11. maja, održaće se radionica iz oblasti Primenjenog akidoa pod vođstvom Radojice Spasovića, osnivača ovog sporta, u prostorijama Fitnes centra „Maximus“, Toše Jovanovića 11, Beograd.