SP u tekvondou: Milica Mandić stala u četvrtfinalu

Podeli:
Hannah Peters, Getty Images Sport

Milica Mandić (27), reprezentativka Srbije u tekvondou, nije uspela da odbrani titulu svetske šampionke u kategoriji do 73 kilograma, pošto je u meču četvrtfinala na SP u Mančesteru, poražena od mlade Francuskinje Mari-Pol Ble (20), rezultatom 6:5.

Mandićeva je prethodno u osmini finala eliminisala Italijanku Maristelu Smiralju, rezultatom 8:3.

Meč protiv 20-godišnje Francuskinje bio je izuzetno težak za olimpijsku pobednicu iz Londona, koja je posle prve dve runde gubila 4:0.

U trećoj je Mandićeva krenula na „sve ili ništa”, pa je zahvaljujući neaktivnosti protivnice i jednom sjajnom udarcu u predelu grudi, povela 5:4, da bi petnaestak sekundi pre kraja ipak primila udarac što je Ble ponovo donelo poen prednosti – 6:5. To je nažalost bio i konačan rezultat ovog meča.

Prvog dana SP u Mančesteru, nastupila je i mlada Teodora Jović, u kategoriji do 46 kilograma. U prvoj rundi savladala je Natiru Kadriju, predstavnicu tzv. Kosova, rezultatom 29:4, ali je u drugom doživela poraz od bivše svetske vicešampionke, Ukrajinke Irine Romoldanove.

Dmitrij Nagajev, predstavnik Srbije u kategoriji do 58 kilograma, zaustavljen je u drugom kolu od Kanađanina Johana Čenga. Prethodno je savladao Šabiba Al-Vahibija iz Omana.