Baklja prijateljstva obasjala Petrovac i Opovo

Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih užurbano jezdi kroz Srbiju u želji da upoznaje što više mališana i da na njihovim licima nacrta najmanje po jedan osmeh. Svuda je i maskota lavić Viktora jer je dokazano da upravo on donosi sportsku sreću svim mališanima koje susretne.

Nakon emotivnih i radosnih susreta sa drugarima u Novom Sadu, u četvrtak Igre su bile u Opovu. A u petak je Viktor na čelu Karavana radosti i prijateljstva stigao u Braničevski okrug – u dolinu reke Mlave. Jer Petrovac na Mlavi praznik igre slavi.

Ceremoniji otvaranja Sportskih igara mladih Srbije u prepunoj dvorani „Dragutin Tomašević” u Petrovcu na Mlavi pristovao je veliki broj mališana, njihovih učitelja, nastavnika, trenera i drugih sportskih radnika. Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je talentovani košarkaš Ljubomir Masleša, a u ime sudijske organizacije Iva Ivankić.

Ljubav dece Petrovca prema Sportskim igrama mladih je zaista velika i to se može videti na svakom koraku. A upravo te iskrene dečje emocije i radost s kojom nas mališani uvek dočekuju za nas su neprocenjivi. To je posebna energija koja pokreće našu SIM priču i to je za nas motiv više da iz godine u godinu budemo još bolji i da našim najmlađim prijateljima pružimo još mnogo prilika da se igraju, raduju i druže i da im na taj način oplemenimo detinjstvo. Srce mi je zaista prepuno zbog divnog dočeka koji nam je Petrovac priredio i ove godine i sigurna sam da ćemo se družiti i zajedno širiti vrednosti Igara još mnogo godina“, istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskh igara mladih Srbije.

Sportske igre mladih

Jovanovićeva je zajedno sa Duškom Nedinićem, predsednikom opštine Petrovac na Mlavi, potom upalila baklju prijateljstva koju je, praćen gromoglasnim aplauzom, uneo telentovani šahista Dušan Štrbac.

U malom Opovu je takođe bilo svečano od ranog jutra, a ta opština ukazala je posebnu čast organizaciji SIM Srbije, budući da su paljenjem baklje prijateljstva u tom prelepom južnobanatskom mestu, uporedo sa Igrama, počeli i Majski dani opštine Opovo, koji će, uz veliki broj različitih zanimljivih priredbi i manifestacija, trajati sve do 26. maja. Zakletvu prijateljstva u ime sportista tog grada polažila je atletičarka Andrea Stajin, a u ime sudijske organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije – Nemanja Stojanović.