Igre velike i u malim gradovima

Podeli:
SIM Srbije

Sportske igre mladih Srbije ponovo su napravile spektakl. Karavan radosti i prijateljstva prošao je i Kuršumliju u subotu i Sokobanju u ponedeljak.

Sokobanja je ugostila decu iz ovog grada ali i okolnih mesta. Domaćini na otvaranju bili su Vladimir Milenković, zamenik predsednika opštine, i Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina, koji su uz Ivanu Jovanović, predsednicu Sportskih igara mladih Srbije, otvorili Igre.

Baklju su nosili Luka Avramović i Jovan Škutrić, koji su prošle godine osvojili bronzu na finalu Igara na Adi Ciganliji.

Otvaranje Igara u Kuršumliju stiglo je i sa lepim vremenom i donelo pravi spektakl! Odličnu žurku priredili su „Haos animatori“, a atmosferu su dodatno zagrejale i devojčice iz plesnog kluba „Ragnarok“.

SIM Srbije

Na ceremoniji svečanog otvaranja na platou ispred Sportskog centra Kuršumlija, na centralnoj bini bili su predsednik Skupštine opštine Kuršumlija Dejan Lović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, direktor Sportskog centra Kuršumlija Dragan Simić, glavni koordinator Igara za Kuršumliju Nikola Milijanović i predstavnice SIM Srbije Zorica Maksimović i Marija Mihajlović.

U ime takmičara zakletvu prijateljstva je položila Andrea Kovačević, dok je u ime sudijske organizacije to učinila Mirjana Jović. Usledio je i onaj trenutak Igara koji i deca i odrasli najviše vole – paljenje plamena prijateljstva. Veliki aplauz usledio je kada su baklju uneli Teodora Stević, članica odbojkaške ekipe OŠ „Miloje Zakić“, a uz nju su bili i perspektivni sportisti Ana Šejić, Zorica Milenković, Petar Lović i Dragiša Stevanović.

Već u utorak Igre su u Novom Pazaru, slede Priboj, Zlatibor i Kraljevo. Završni dan Igra na programu je 15. maja u Kragujevcu.