Strelci probili led: Arunovićeva i Mikec srebrni na EI

Podeli:
OKS

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku u disciplini vazdušni pištolj miks tim.

Do zlata su došli Rusi Artem Černousov i Vitalina Bacaraškina, dok su treće mesto osvojili Kristijan i Sandra Rejc iz Nemačke.

„Veliki je uspeh i naravno da smo srećni što smo probili led za tim Srbije, osvojili prvu medalju i verujem da će ih na kraju biti puno. Lično mi je drago što sam nastavio niz jer je ovo treća medalja na Evropskim igrama, nakon Bakua gde sam osvojio dve. Nadam se da će se niz nastaviti i za mene, ali i za nas strelce generalno. Evropske igre su nam i važna stanica i provera na godinu dana pred Tokijo“, rekao je Damir Mikec nakon uručenja medalja.

U velikom finalu, Rusi su odlično gađali, tako da su naši takmičari morali da se zadovolje drugim mestom.

„U finalu smo u startu krenuli da kaskamo za ruskom ekipom, posle smo pokušavali da ih sustignemo i bili smo blizu, ali sve u svemu su ipak oni bili bolji. Puno nam znači ova medalja jer i Damira i mene čekaju nastupi u individualnim disciplinama. Sigurno će nam ovo dati dodatno samopouzdanje. Imajući u vidu da se ovde u Minsku deli po jedna kvota u svakoj individualnoj disciplini rezultati će sigurno biti vrlo visoki i kvalitetni i to me raduje,“ rekla je Zorana Arunović.

Zoranu i Damira već u nedelju očekuju nastupi u pojedinačnoj konkurenciji, kada će braniti zlatne medalje osvojene pre četiri godine na prvim Evropskim igrama u Bakuu.