EI: Arunovićeva sedma, Mićić osvojio srebro u rvanju

Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Zorana Arunović (32), osvajačica zlatne i srebrne medalje na Evropskim igrama u Minsku, zauzela je 7. mesto u takmičenju MK pištoljem na 25 metara. Stevan Mićić je u rvanju slobodnim stilom osvojio srebro.

U finale je ušla kao četvrtoplasirana (585 krugova nakon precizne i brze paljbe), da bi nakon dobrog starta u borbi za medalje (pogodila prve četiri mete), usledila serija promašaja, koji su je već posle pete serije ostavili na sedmom mestu.

Finale, koje je kasnilo više od pola sata, dobila je Grkinja Ana Korakaki, posle dramatičnog raspucavanja sa iskusnom Švajcarkinjom Hajdi Dithelm Gerber. Do bronze je stigla Bugarka Antoaneta Boneva.

U kvalifikacijama je učestvovala i Bobana Momčilović Veličković, koja je sa 555 krugova osvojila 34. mesto.

U kvalifikacijama trostava (puška), Milenko Sebić je osvojio 13. mesto sa 1169 krugova, ili četiri manje od osmoplasiranog Finca Kurkija. Lazar Kovačević je završio takmičenje na 23. mestu sa 1162 kruga.

Na takmičenju u kajaku, Milica Starović se izborila za još jedno finale. Ona će u četvrtak, od 13,20 časova veslati za medalju u trci na 200 metara. Danas je Starovićeva u kvalifikacijama bila druga, a onda je do finala došla posle pobede u polufinale. Podsećamo, Milica će u četvrtak, već u ranim jutarnjim časovima (9,10) imati finale na 500 metara.

Nažalost, za medalju se neće boriti još jedan sjajni sprinter, Marko Dragosavljević, koji je u polufinalu zauzeo četvrto mesto, što nije bilo dovoljno da uđe u finale. Nedostajalo mu je 15 stotinki.

Poslednji adut Srbije na bokserskom turniru, snažni Vladan Babić, izgubio je u četvrtfinalu meč od Ukrajinca Viktora Vihrista. Konačnih 5:0 dovoljno govori o odnosu snaga u ringu.

U finalu kategorije do 57 kilograma u rvanju slobodnim stilom, Stevan Mićić je poražen od Azerbejdžanca Mahira Amiraslanova i to rezultatom 9:1. Mićić je tako osvojio petu medalju za Srbiju na Igrama u Minsku. Srbija ima do sada jedno zlato, dva srebra i dve bronze.