Von: vratiću se, samo ne znam kada

Podeli:

Američka skijašica Lindzi Von potvrdila je da će pauzirati iz Svetskog kupa sve dok u potpunosti ne povrati snagu posle bolesti.

Vonova, koja je proteklog vikenda u Val d’Izeru doživela svoj prvi pad u spustu posle pet godina, prošlog meseca je završila u bolnici zbog bolova u stomaku i od tada je imala velikih problema sa formom, iako je zabeležila ’het-trik’ u Lejk Luizu i još jednu pobedu u St Moricu.

“Posle razgovora sa porodicom i konstultacijama sa trenerima, odlučila sam da napravim pauzu u Svetskom kupu. Još od problema sa stomakom prošlog meseca, borila sam se da pronađem energiju i snagu koje su mi potrebne da bih se takmičila na nivou koji zahtevam sama od sebe. Verujem da će mi pauza pomoći i da ću se vratiti potpuno spremna kad to bude moguće”, rekla je Vonova. Vonova je nedavno u intervjuu, koji je objavljen baš pred trke u Francuskoj, otkrila da je patila od depresije, ali je naglasila da predstojeća pauza nema veze sa tim. “Želim da naglasim da pauza nije povezana sa mojim intervjuom u magazine “Pipl”. Taj intervju sam dala nekoliko nedelja pre nego što sam završila u bolnici”, naglasila je Vonova.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa tek bi trebalo da potvrdi kada će se vratiti na stazu, ali se nada da će to biti u januaru. “Želim da se zahvalim svojim sponzorima na njihovoj neizmernoj podršci. Ali, najviše moram da se zahvalim navijačima na divnim rečima, želim svima srećne i zdrave praznike i radujem se povratku na planinu u 2013. godini”, istakla je Vonova. Trener američkog tima Aleks Hedlmoser dan ranije je rekao da će se Vonova vratiti čim bude spremna, a da će propustiti trke u švedskom Oreu i u Zemeringu, u Austriji. Tamo su na programu po dva slaloma i veleslaloma, a poznato je das u Vonovoj tehničke discipline slaba tačka. Ipak, pošto je već propustila pojedine trke zbog boravka u bolnici, a isto će se desiti i sada, njena odbrana velikog Kristalnog globusa je u opasnosti. U ovom trenutku, Vonova je tek četvrta u generalnom plasmanu Svetskog kupa, iza Slovenke Tine Maze, Marije Hefl-Riš iz Nemačke i Austrijanke Katrin Cetel.

Author: B92