Polo spektakl u Crnoj Gori i Tivtu

Podeli:
Foto: Sport Klub

Polo spektakl u Crnoj Gori, Tivtu, Porto Montenegru, drugačije se zaista ne može opisati prvi polo turnir u istoriji regiona, koji je organizovan u Boki Kotorskoj.

Spektakl je trajao tri dana. Sve je počelo svečanim defileom konja i takmičara Tivatskom rivijerom, a zatim su usledili polufinalni dueli, mečevi za treće mesto i finale, koji su organizovani u Porto Areni. Pomenuta Porto Arena je već organizovala promocije sportova kao što su streličarstvo, trap, ali je ispisivanje stranice istorije sa polo turnirom, zaista veliki korak napred.

Događaj je privukao veliku pažnju, kako ljubitelja sporta, tako i turista‚ koji su želeli da se upoznaju sa sportom koji je izuzetno popularan širom planete. U Tivtu je sve bilo na vrhunskom nivou. Promociju polo sporta je preuzelo 12 takmičara iz samog svetskog krema. A mečevi koje smo imali priliku da pratimo, izazvali su veliko interesovanje, kao i ogromne pohvale za organizatore spektakla, koji je pravi raritet, a ujedno i privilegija gledati uživo.

Rezultat je naravno bio u drugom planu za sve koji su došli da prate turnir, osim za same takmičare, koji su uložili i poslednji atom snage, kako bi stigli do prvog mesta i trofeja, što je naravno ceo turnir učinio daleko zanimljivijim, uzbudljivijim, atraktivnijim.

Pobednik turnira je tim Porto Montenegra, koji je odneo pobedu nad Global Citizenom rezultatom 9:7, dok su ekipe Boadicea i Universal Capital Bank meč za treće mesto završile rezultatom 5:3.

Promociju polo sporta na terenu odradili su: Čarli Vudbridž, Džejms Mekarti i Džejmi Morison, momci koji su osvojili turnir i koji su članovi reprezentacije Velike Britanije. Pored pomenutog trija, polo veštine su prezentovali Jos Huben (Holandija), Maharadža Savai Sin koji igra za reprezentaciju Britanije i koji je bio jedan od glavnih zvezda spektakla, Danijel Otamendi (Argentina) jedan od najboljih mladih igrača planete, Oliver Kuk, Geri Renuči (Škotska), Džimi Vud (Velika Britanija), Aki Van Andel (Holandija).

U centru pažnje je bio Maharadža Savai Sin, popularni Pačo, koji je inače zaštitno lice „Dolce&Gabbana”, koji je naglasio da je oduševljen prirodnim lepotama Crne Gore i da se nada da će turnir koji je organizovan u Tivtu nastaviti da se organizuje i dalje.

Organizacioni tim zaslužuje sve čestitke, jer je iluzorno trošiti reči koliko je volje, napora i truda bilo potrebno da se organizuje polo turnir. Prema informacijama koje smo dobili, organizacija je trajala više od godinu dana. U timu je bilo više od 100 članova, a kompleksnost zadatka ilustruje podatak da je neophodno bilo organizovati transport više od 50 rasnih konja, čija se vrednost procenjuje na 17,7 miliona evra.

Na kraju, pobednički pehar je pripao domaćem timu, Porto Montenegro, a ostala je nada da će prvi polo turnir u istoriji Crne Gore i regiona, imati i nastavak već naredne godine.