Dina Levačić – legenda maratonskog plivanja

Podeli:
Privatna arhiva

Dina Levačić, devojka iz Hrvatske koja se bavi daljinskim ili maratonskim plivanjem, nastavila je sa čudesnim uspesima.

Dina je u izuzetno teškim uslovima, noću, uz jake morske struje i talase od gotovo jednog metra, preplivala kanal Tsugaru u Japanu.

Kanal se nalazi između najvećeg japanskog ostrva Honshua i Hokaida. Dina je krenula sa starta u ponoć po lokalnom vremenu, a do Hokaida je preplivala skoro 31 kilometar za 7:13:15.

Postavila je jedno od najboljih vremena i postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru. Ovim preplivavanjem je ostvarila četiri maratona od ukupno velikih sedam.

Do sada je preplivala kanal Katalina, La Manš, kanal Molokai i Tsugaru, a ostali su Severni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tesnac i Cookov kanal (Novi Zeland).

U Japanu, Dina Levačić je poslala još jednu jako važnu životnu i sportsku poruku. Naime, pokazala je da u životu i sportu nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udaraca da primiš i nastaviš dalje. Manje od mesec dana pre podviga koji je napravila u Japanu, Dina je pokušala drugi put u karijeri da ispliva od Visa do Splita.

Nije uspela, ali nije klonula duhom, naprotiv. Otputovala je u Japan odlučna u nameri da se izbori sa svim problema, da savlada kanal Tsuguru i uspela je u tome. Dina je nastavila da piše istoriji, ima preplivanja četiri najteža maratona na svetu, a na putu ka ostvarenju sna, ostala su još tri izuzetno velika, zahtevna i teška izazova.