Srpska reprezentacija u lakrosu 12. na svetu

Podeli:
lakros savez Srbije

Sport Klub je poznat po tome da uvek širi granice i voli da popularizuje sportove koji nisu toliko „mejnstrim“ i nećemo odustati od te politike.

Tako je na našu adresu iz lakros saveza Srbije stigla reportaža o učešću reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kanadi. Pročitajte kako je sve to izgledalo.

Četiri četvrtine od po 15 minuta, pet igrača na terenu plus golman, četrnaest igrača na klupi, 20 štapova, jedna loptica, grb Srbije na grudima i mnogo energije da se pokaže ko smo i odakle dolazimo.

Svetsko prvenstvo, Langley, Canada 2019

Od 2009. godine, pod palicom trenera iz Kanade, oformila se reprezentacija Srbije u lakrosu, koja iza sebe ima tri velika takmičenja, dva Svetska i jedno Evropsko prventsvo.

Ideja ovog interesantnog sporta je da se gumena loptica, štapom sa mrežicom na vrhu ubaci u protivnički gol. Da biste ukrstili štapove na terenu, potrebno je imati sledeću opremu: Zaštita za grudi, laktove, rebra, rukavice i kaciga sastavni su deo svakog treninga i utakmice bez obzira na godišnje doba.

lakros savez Srbije

Naporan trening ovog sporta koji se igra u hokejaškoj dvorani bez leda, sa dinamičnim tempom i letećim izmenama, dovelo nas je na nivo potreban da se na turnirima širom sveta nađemo lice u lice sa najboljim svetskim lakros igračima.

Kanada 2019. Tlo na kome je lakros i nastao, tim koji broji 10 igrača iz srpske lige kao i 10 igrača naše nacionalnosti sa zavidnim inostranim iskustvom, navijači i ponos sa kojim se vraćamo kući, dodatan su motiv da podelimo priču o našoj ljubavi prema ovom sportu i najvažnijem takmičenju na planeti.

U grupi sa Holandijom, Hong Kongom, Švajcarskom i Irskom, nakon tri pobede i jednog poraza zaueli smo drugo mesto. Protiv Švajcarske, bilo je 8-6, protiv Holandije zabeležen je trijumf od 11-9, usledio je poraz od Irske 10-9, pa pobeda protiv Hong Konga 22-16.

lakros savez Srbije

U nastavku takmičenja, usledio je još jedan trijumf, protiv Austrije 13-11 i dva poraza: 13-8 protiv Nemačke i 14:9 od Irske. To je značilo da smo osvojili 12. mesto na prvenstvu sveta u konkurenciji od 20 najboljih svetskih ekipa. Zlato je, inače, pripalo favorizovanoj reprezentaciji Kanade.

Do sledećeg javljanja, nastavićemo da treniramo, a vi ste pozvani da nam se priključite, kao igrači ili navijači.