SP: Boćari iz regiona sjajni u Mersinu

Podeli:
BSCG

Ljubitelji boćanja u regionu mogu da budu itekako zadovoljni rezultatima koji su ostvarili momci iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije na Svetskom šampionatu u Mersinu.

Srbija je izborila dva mesta u četvrtfinalu. U trci za medalju ostao je Miloš Milaković u disciplini precizno izbijanje, odnosno Zoran Milinković i Srđan Butorac u disciplini par.

Miroslav Miro Petković momak koji može da se pohvali sa više od 20 medalja sa velikih evropskih i svetskih takmičenja, nije uspeo da stigne do četvrtfinala, što je prilično negativno iznenađenje. Iako je poznat kao sjajan takmičar, ovoga puta je zakazao u disciplini precizno izbijanje pa je zauzeo 14. mesto.

U četvrtfinale su stigli Miloš Milaković iz Srbije, Davor Janžič iz Slovenije i Pero Ćubela iz Hrvatske. Na rezultat Mira Petkovića je dosta uticala činjenica da je gotovo istovremeno imao takmičenja u dve discipline. Ovoga puta, danak je platio u preciznom izbijanju, a nedugo zatim i disciplini pojedinac gde je posle pobede na startu protiv boćara iz Turske, doživeo dva poraza i ostao bez mesta među osam najboljih.

Nedugo zatim radosnu vest ljubiteljima boćanja u Crnoj Gori doneo je Marko Luković koji je još uvek mlađi senior, ali je u seniorskoj konkurenciji uspeo da stigne do četvrtfinala u disciplini brzinsko izbijanje. Marku nedostaje iskustva, ali hrabrosti i odvažnosti da se umeša u borbu za medalju, ne. Samim plasmanom među osam najboljih na planeti ostvario je uspeh, ravan osvajanju medalje.

Marko Luković i Dejan Stjepčević koji je i selektor reprezentacije Crne Gore nisu uspeli da naprave iznenađenje i stignu među osam najboljih u disciplini štafeta. U paklenoj konkurenciji, u četvrtinale su plasman izborili Slovenci Borčnik i Petrič, odnosno Hrvati Živolić i Kraljić.

Šampionat planete se nastavlja u petak, a ljubiteljima ovom atraktivnog sporta, ostaje da nada da će neko od momaka iz regiona uspeti da se domogne neke od medalja u Turskoj.