Medvedev ne poriče: Postoje problemi sa dopingom

Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Predsednik ruske Vlade Dmitri Medvedev je govorio u Gorkom o odluci Svetske antidoping agencije da izbaci sve ruske sportiste sa takmičenja u naredne četiri godine.

Svetska antidoping agencija je bila surova prema ruskim sportistima zbog toga što ruska antidoping agencija nije adekvanto sarađivala u istrazi o doping skandalu. Zbog toga će ruski sportisti propustiti letnje Olimpijske igre u Tokiju i zimske Olimpijske igre u Pekingu, a moći će da učestvuju samo oni koji dokažu da su „čisti“ i to pod neutralnom zastavom. 

Povezano

 „Nemoguće je ignorisati odluku Međunarodne antidoping agencije koja se tiče naših sporsista. Neću sada sprovoditi detaljnu analizu, ali ne tako davno sam rekao da je očigledno, što se tiče ruske strane i naše sportske zajednice, da postoje problemi sa dopingom i to ne može da se porekne„, rekao je ruski premijer Dmitri Medvedev na sastanku vicepremijera.  

Inače uprkos ovoj zabrani ruski fudbaleri će igrati Evropsko prvenstvo, dok na Svetskom prvenstvu u Kataru neće moći da učestvuju. Rusija će takođe ostati bez organizacije velikih sportskih takmičenja poput Svetskog prvenstva u odbojci koje treba da se održi u toj zemlji 2022.