Forbs: Ko je najplaćeniji sportista od 2010. do 2019?

Tom Pennington/Getty Images

Američki časopis Forbs objavio je listu sportista koji su najviše zaradili u protekloj deceniji, a u skladu sa svojim imidžom i nadimkom najplaćeniji sportista decenije je američki bokser Flojd Mejveder.

Forbs je američki poslovni časopis koji se izdaje već 102 godine, a njegove liste najplaćeniji i najuticajnijih ličnosti u raznim sferama uvek privlače mnogo pažnje.

Povezano

Niko nije zaradio više od američkog boksera Flojda Mejvedera, koji je od 2010. do 2019. godine zaradio neverovatnih 915 miliona dolara. Mejveder je početkom karijere bio poznat pod nadimkom „Lepi dečko“, da bi usled ogromnih zarada kasnije postao poznat po jednostavom nadimku – „Novac“. Najviše je zaradio u velikim mečevima sa Manijem Pakjaom i Konorom Mekgregorom, a povukao se sa skorom od 50 pobeda bez ijednog poraza.

Za Mejvederom slede Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi – Portugalac je zaradio 800 miliona, a Lionel Mesi 750.

Na četvrtom mestu je najpopularniji košarkaš današnjice Lebron Džejms, koji je igrajući za Majami Hit, Klivlend Kavalirse i Los Anđeles Lejkerse zaradio 680 miliona.

Christian Petersen/Getty Images

Peti je teniser Rodžer Federer sa 640 miliona, šesti i sedmi su bili golferi Tajger Vuds sa 615 i Fil Mikelson sa 480 miliona dolara. Osmi je filipinski bokser Mani Pakjao – jedini bokser u istoriji koji je bio svetski prvak u osam kategorija zaradio je 435 miliona, a top 10 kompletirali su NBA košarkaš Kevin Durent sa 425 i šestostruki prvak Formule 1 Luis Hamilton sa zarađenih 400 miliona dolara.

Kompletna lista se ne navodi, ali je naglašeno da je američka teniserka Serena Vilijams jedina sportistkinja među četrdesetoro najplaćenijih u svetu sporta.