Olimpijske igre bi mogle da budu odložene

Podeli:
Clive Rose Getty Images

Usled raširenosti koronavirusa, Olimpijske igre bi mogle da budu odložene ali će se sigurno održati do kraja 2020. godine rekla je japanska ministarka za Olimpijske igre.

Japanska ministarka za Olimpijske igre je pred tamošnjim parlamentom rekla da iz Međunarodnog olimpijskog komiteta žele da se Igre održe u svakom slučaju do kraja 2020. godine. Seiko Hašimoto je rekla da ovakve naznake iz Komiteta mogu da se tumače i kao dozvolu za pomeranje najvećeg sportskog događaja.

Radimo sve što možemo da osiguramo da se Igre održe kao što je i planirano„, rekla je ministarka Seiko Hašimoto.

Pravo da otkaže igre zbog koronavirusa ima isključivo Međunarodni olimpijski komitet. Inače razni sportski događaji su otkazani zbog koronavirusa. Između ostalih otkazano je Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, Velika nagrada Kine u Formuli 1, dve velike nagrade u MotoGP šampionatu, dok se niz košarkaških i fudbalskih utakmica u Evropi i Aziji igra pred praznim tribinama.

Olimpijske igre će se održati od 24. jula do 9. avgusta, a inače nikada se ranije nije desilo da se najveći sportski događaj dešava ovako rano u toku godine.