Simonović: Snovi nisu ugašeni, samo su odloženi

Podeli:
cok

Dušan Simonović, predsednik Olimpijskog komiteta Crne Gore, otvorenim pismom se obratio svim sportistima Crne Gore i planete povodom odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju.

„Svestan sam da su snovi svih vas, gotovo od malena, usmereni na Olimpijske igre. Da ste tom snu podredili i posvetili ne samo svoje sportske karijere, već i čitav život. Stoga znam da je zajednička odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta, Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju i Vlade Japana, da zbog aktuelne pandemije odlože Igre, izazvala veliko razočaranje kod vas koji ste bili nadomak norme za učešće, kao i kod vas koji ste naporno trenirali i prilagođavali formu najvećoj globanoj sportskoj manifestaciji, u nadi da će se vaša olimpijska priča dogoditi upravo za nekoliko meseci u Tokiju“, napisao je Dušan Simonović i nastavio:

„Međutim, verujem da nećete izgubiti motiv ni u ovom trenutku, da ćete nastaviti sa treninzima i borbom za nastup na Igrama i da ćete ostati predani tom cilju. U trenutku kada se sa pandemijom borimo svi, najvažnije je sačuvati zdravlje i živote, tako da verujem da razumete ovu odluku, koju nije bilo jednostavno doneti, čemu ste i vi svedoci.

Ovo nije trenutak za razočaranje, već je data dodatna šansa da spremniji i odlučniji dočekamo svi nove termine kvalifikacija, a nakon toga, u skoroj budućnosti, i nastup na OIimpijskim igrama, na kojima će, ubeđen sam, Crna Gora imati mnogobrojnu delegaciju i ostvariti velike rezultate. Crnogorski olimpijski komitet će, kao i uvek, biti tu za vas, jer dobro razumemo šta vama ovo odlaganje znači i uradićemo sve, zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, našom državom i našim sponzorima, da podržimo vaš trud i pomognemo da dođete do svog cilja, makar to bilo i narednog leta“.