Sportska saradnja Beograda i Zrenjanina

Slobodan Đurić, SSAB

Beograd i Zrenjanin su poznati kao veliki rasadnici sportskih talenata, a povodom toga u Gradskoj kući Sportski savez Beograda i Sportski savez grada Zrenjanina potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

U ime SSAB potpis na sporazum stavio je predsednik Dragan Tomašević, dok je ispred sportista i sportskih institucija grada na Begeju potpis stavila generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Tim dokumentom za dve sportske asocijacije otvaraju se mogućnosti različitih oblika saradnje, zajedničkog učešća u sportskim projektima, razmeni iskustva, programima edukacije i slično.

Zrenjanin je grad sa dušom i jedna je od najsportskijih sredina u Srbiji. Ovaj sporazum podrazumeva više oblika međusobne saradnje dva sportska Saveza, a među našim glavnim aktivnostima su upravo edukacije namenjene sportskim stručnjacima i sportskim radnicima, i iz ovog sporazuma proističe jedna vrlo konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove, a to je besplatno učešće na svim našim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno. Mogu da kažem da imamo najeminentnije predavače iz raznih oblasti, od medicine, sportskog prava, generalnog menadžmenta u sportu, širok je spektar tema kojim se bavimo i sve to nailazi na dobar odjek u sportskim krugovima. Otvorićemo vrata našim partnerima iz sporazuma i za međunarodnu saradnju, a očekujemo da i mi postanemo bogatiji za neka iskustva iz lokalnih i regionalnih Sportskih saveza s kojima ćemo u narednom periodu potpisati slične sporazume“, rekao je Tomašević.

Domaćin skupa bio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina. SSAB su uz predsednika, predstavljali i generalni sekretar Nikola Penić, kao i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić

Nekadašnja sjajna atletičarka Vukosava Đapić Atanacković je, takođe, istakla značaj tog sporazuma za edukaciju stručnjaka u sportu i to je, po njenim rečima, prvi konkretan rezultat potpisanog dokumenta o međusobnoj saradnji sportskih saveza dva grada.

Velika nam je čast što smo ozvaničili saradnju na sportskom planu sa Gradom Beogradom i mislim da ćemo zajedno, na obostrano zadovoljstvo, iskazati i naše kapacitete i rezultate, koje možemo da u narednom periodu unapređujemo“, rekao je Salapura, nekadašnji karatista.