Otvaranje Sportskih igara mladih 19. juna u Priboju

Sportske igre mladih

Petak, 19. jun u 19 sati termin je svečanog otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i ujedno proslave 7. rođendana Igara u Srbiji!

Tako je odlučeno na sastanku Izvršnog odbora SIM Srbije Priboj 2020. nakon što je zvanično Vlada Republike Srbije ukinula meru zabrane okupljanja na otvorenom prostoru uvedenu radi zaštite zdravlja stanovništva.

„Veliki trenutak koji smo svi ove godine iščekivali s posebnim nestrpljenjem konačno je na vidiku!  Svečana ceremonija biće upriličena na Trgu FAP-a, a na njoj sve goste čeka pregršt sjajnih iznenađenja, počevši od koncerta Dejana Petrovića i Big benda i proslave rođendana SIM Srbije uz veliku tortu i vatromet, pa sve do spektakularne završnice večeri kada će građane Priboja, cele tromeđe i goste iz Srbije i regiona zabavljati Lexington bend!

„Mi smo uvek bili dobri domaćini i daćemo sve od sebe da tako bude i ovog puta. Spremni smo i Igre mogu da počnu! Svim učesnicima takmičenja iz Priboja, ali i iz čitave Srbije i regiona, želimo dobrodošlicu i mnogo sportske sreće.
Neka pobede najbolji! Za Igre i za Priboj svi su svakako pobednici. Vidimo se na gradskom trgu 19. juna“,  poručio je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Zanimljivo je da će po prvi put ove godine Priboj biti i domaćin tri državna prvenstva, i to u atletici (trka na 60 metara), u malom fudbalu i u igri između dve vatre, koja je postala i zaštitni znak Igara. Prvenstva će se odigrati 19. juna tokom dana, dok će nadmetanja u ostalim sportovima iz programa Igara biti organizovana dan kasnije, 20. juna, na kompleksu školskih terena u novom delu Priboja.

Prema rečima predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Ivane Jovanović, veliki broj dece se za učešće na takmičenjima koja će se održati širom Srbije već prijavio onlajn, putem sajta Igara.

Učesnici iz Priboja mogu da se prijave i lično pred početak takmičenja, koja startuju 20. juna u 10 sati. Kao što su naši SIM-ovci već navikli, uz zanimljiva nadmetanja u čak 10 sportova, pripremili smo i bogat edukativni program, animatore i specijalna iznenađenja za sve takmičare i njihove navijače iz Priboja i okolnih mesta, a očekujemo da će ih u gradu domaćinu otvaranja ovogodišnje sezone Igara u Srbiji biti baš mnogo! Zahvaljujući se predsedniku opštine Priboj Lazaru Rvoviću i tehničkom partneru Igara – Sportskom savezu Priboj na izvanrednom trudu i energiji uloženoj u zajednički poduhvat i kampanju „Priboj te zove“, predsednica Ivana Jovanović istakla je da pozitivna atmosfera, elan i veliko zalaganje koje su pokazali svi članovi Organizacionog odbora, ali i građani Priboja tokom pripreme celokupnog programa, obećavaju spektakularno otvaranje Igara i najavljuju još jednu sezonu za pamćenje. Inače Igre su već počele turnirima po gradovima u raznim sportovima i deca uživaju u najlepšoj sportskoj čaroliji za osnovce.