Kako će izgledati OI 2021. godine? Nešto već znamo

Podeli:
Clive Rose, Getty Images

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da startuju 24. jula 2020. godine, ali su odložene za narednu godinu zbog pandemije koronavirusa, a Međunarodni olimpijski komitet aktivno razmišlja o tome kako će one izgledati sledećeg leta.

Na video-sednici Komiteta odlučeno je da će se koristiti ista borilišta kao ona koja su bila predviđena za takmičenja ove godine, što je bila najveća prepreka odlaganju igara. Na taj način, obezbeđeno je mesto održavanja za svaki sport, a predstojeće igre biće najveće u istoriji jer će „u igri“ biti čak 339 medalja.

U svetlu pandemije razmatramo različite potencijalne ishode, koje uključuju zabrane putovanja, ali i potencijalni karantin. I dalje su mnogi detalji nepoznati, ali to je u ovakvoj situaciji očekivano“, izjavio je predsednik MOK Tomas Bah govoreći iz prostorija organizacije u Lozani.

Uspeli smo da postignemo dogovor sa kompanijama koje su gradile olimpijsko selo – stanovi koji će se potom koristiti u komercijalne svrhe dobiće tu funkciju 2021. godine“, izjavio je Bah, koji je dodao da će naredni cilj organizacionog odbora Igara biti da se spreči širenje virusa kao posledica OI.