Streljaštvo: Zorana opravdala ulogu favorita

Podeli:
Streljački savez Srbije

Zorana Arunović je ubedljivo pobedila u prvom streljačkom takmičenju u našoj zemlji posle pauze duge mesec i po dana.

Arunovićeva je dominirala u Trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju malokalibarskim pištoljem za žene, ko je je održano na strelištu na beogradskoj Carevoj ćupriji.

Povezano

Arunovićeva (Olimpik 011) bila je najpreciznija u kvalifikacijama, a potom je u finalu ubedljivo trijumfovala ispred drugarice iz reprezentacije Jasmine Milovanović (Akademac).

Bronza je pripala juniorki Novog Beograda-Ušće Jovani Todorović, koja je kući otišla sa dva odličja, jer bila je najbolja u konkurenciji omladinki.

Streljački vikend na Carevoj ćupriji nastavlja se u subotu. Za vikend biće održan finalni turnir Kupa SSS u olimpijskim disciplinama malokalibarskim oružjem. U subotu će se nadmetati dame MK pištoljem i muškarci u gađanju MK puškom iz trostava. U nedelju je na programu takmičenje u trostavu za žene.

Treće kolo Kupa SSS, MK sport pištolj, žene: 1. Zorana Arunović (Olimpik 011) 32 „unutrašnja centra“, 2. Jasmina Milovanović (Akademac) 21, 3. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 8… Kvalifikacije: 1. Arunović 580 krugova, 2. Milovanović 574, 3. Todorović 545…

Samo juniorke: 1. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 545, 2. Nina Stanisavljević 503, 3. Melani Đorđević 450 (obe Bor 030)…

Domaćin trećeg kola i završnog turnira trebalo je da bude SD Novi Sad 1790. Međutim u Novom Sadu još uvek nisu dozvoljene sportske manifestacije, pa je SSS nadmetanja prebacio u Beograd.

Posle finala Kupa SSS, u kalendaru su juniorsko Prvenstvo Srbije (22-23. avgust) i seniorski šampionat države (29-30. avgust) malokalibarskim oružjem. Domaćin oba takmičenja je SD Novi Sad 1790. Strelci i streljački radnici se nadaju da će do tada vanredne mere biti popuštene, jer jedino na novosadskom strelištu ima dovoljno kapaciteta da se državni šampionat (na kome učestvuje znatno više strelaca nego na finalu Kupa) organizuje u dva dana.