Sebiću rekord i zlato u Berlinu

Vesti ostali sportovi - Ostalo 6. sep. 202014:28 > 14:36
Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Milenko Sebić, reprezentativac Srbije, zablistao je u takmičenju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (60 metaka) na međunarodnom turniru u Berlinu.Sebić je osvojio prvo mesto postigavši odličan rezultat – 631,0 krug. Nadmašio državni rekord Stevana Pletikosića, star četiri godine (628,8)

Streljački savez Srbije

Povezano

Sebićevo ostvarenje je samo dva kruga slabije od svetskog rekorda koji drži Rus Sergej Kamenski (633,0). Srpski reprezentativac, član Akademca, je u Berlinu dva puta izlazio na vatrenu liniju. Pre nekoliko dana, u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, zauzeo je četvrtu poziciju.

MK puškom iz ležećeg stava takmičilo 40 strelaca iz šest država. S obzirom da ova disciplina više nije u olimpijskom programu, u njoj nema finala, već se plasman određuje posle 60 hitaca.

Sebić je sa 631,0 krugom ubedljivo osvojio prvu poziciju. Srebro je pripalo Poljaku Danijelu Romančiku , koji je „ubio“ 627,3 kruga. Treći je bio Nemac Karl Hening. Mađar Peter Šidi, koji je dan ranije pobedio u trostavu je zauzeo četvrtu poziciju