Sportske igre mladih – Brzeća čeka najbolje

Sportske igre mladih/Aleksandar Cvetković

Poslednji grad koji je, u okviru ovogodišnje sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, posetio Karavan radosti i prijateljstva bio je Kikinda.

U ovom vojvođanskom gradu je, nakon uzbudljivih takmičenja realizovanih na nekoliko sportskih terena, finalizovan spisak učesnika velikog Državnog finala koje će se naredna tri vikenda, od petka do nedelje, održati u Brzeću na Kopaoniku.

Deca su pokazala sve svoje talente, čim je njihov drug, talentovani fudbaler Ognjen Ugrešić, uneo baklju prijateljstva i usledio je upaljen plamen prijateljstva, kao znak da Igre počnu.

Dan ranije, jednako lepi prizori ulepšali su i terene Sportskog centra Mladost u Čačku. Nakon prve nedelje u školskim klupama, slobodan vikend bio je idealna prilika da se uživa u druženju i sportskim akivnostima.

Sportske igre mladih/Aleksandar Cvetković

Prošlogodišnja pobedica Igara u tenisu Sara Đunisijević položila je zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika iz Čačka, a u ime sudija to je učinio Radosav Dojčilović. Baklju prijateljstva unela je odbojkaška reprezentativka Vanja Gobeljić.

Nakon toga, Igre su mogle i zvanično da počnu, a jedno od takmičenja koje je naišlo na posebno veliko interesovanje SIM-ovaca bio je turnir u baksetu „3 na 3” za srednjoškolce, koji su organizovali Grad Čačak i Kompanija NIS, višegodišnji prijatelj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih/Aleksandar Cvetković
Sportske igre mladih/Aleksandar Cvetković