SIM: Završnica u Brzeću za fudbalere i fudbalerke

Podeli:
SIM Srbije/Stefan Cvetković

U Brzeću na Kopaoniku je završena i druga smena državnog finala Sportskih igara mladih (SIM), a poznat je spisak osvajača medalja na turniru u malom fudbalu.

Nakon što su se na spisak državnih prvaka prošlog vikenda, u prvoj smeni, upisali rukometaši, šahisti, teniseri, stonoteniseri i pobednici u igri između dve vatre, sada je taj spisak dopunjen i imenima osvajača medalja u turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup 2020.

U završnici su igrale 24 ekipe dečaka i 12 ekipa devojčica iz cele Srbije. Oni su se proteklih meseci za plasman u finale izborili kao pobednici turnira u svojim
gradovima. Prvi takmičarski dan bio je petak, kada je usledio žreb a u subotu na terenima hotela Junior uporedo se igralo na pet terena.

U konkurenciji devojčica bronzanu medalju osvojila je ekipa ŽFK Mačva iz Šapca, srebrom su se okitile fudbalere Kolubare iz Lazarevca, dok su zlato osvojile fudbalerke kragujevačkog Radničkog.

U konkurenciji dečaka bronzani su bili fudbaleri OŠ „3. oktobar“ iz Bora, srebro su osvojili „Silom skupljeni“ iz Novog Sada, dok su zlato osvojili fudbaleri „Evrovet“ iz Šapca.

U prvoj smeni u Brzeću su bila ukupno 473 učesnika Igara, dok ih je u drugoj bilo još oko 450. Ista ova brojka očekuje se i narednog vikenda, od 25. do 27. septembra – u
trećoj i poslednjoj smeni finala, kada će se tražiti pobednici u odbojci, uličnoj košarci i odbojci na pesku.