Vuković: videćemo na leto

Razočaran je bio konačnim ishodomutakmice protiv Austrije (30:30)selektor srpskih rukometaša Veselin Vuković, koji je rekao da Srbija do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj više ne zavisi od sebe. Ipak, on veruje da Srbija može da obezbedi vizu na kontinentalni šampion u zemlji aktuelnih prvaka.

– Pružili smo šansu Austriji da se umeša u borbu za jedno od prva dva mesta. Više ne zavisimo samo od sebe, ali uz raspored koji imamo verujem da možemo da na kraju budemo drugi, ili da makar i kao najbolja trećeplasirana selekcija odemo na Evropsko prvenstvo. Odigrali smo kvalitetan meč sa Austrijom, ali smo promašili puno zicera sa šest metara, a uz primljene golove sa igračem više potpuno smo „potonuli“ u igri. Videćemo na leto šta i kako dalje – rekao je Vuković, kao da je, možda, najavio neke promene, možda i svoj odlazak.

On nije želeo previše da komentariše suđenje, ali je istakao.

– Rekao sam svom kolegi Johansonu na klupi Austrije da su oni imali mnogo bolje suđenje ovde, nego što smo mi kod njih. Španski arbitri su imali svoj kriterijum, ali smatram da sudije nisu uticale na konačan rezultat.

Srbiju do kraja kvalifikacija očeuju dueli sa Rusijom u gostima i protiv Bosne i Hercegovine na domaćem parketu.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs