Održana sednica Izvrnog odbora OKS

Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Održana je sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, na kojoj su usvojene liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

Predsednik Božidar Maljković je na početku sednice izvestio sve članove Izvršnog odbora da je OKS, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizovao Evropsku nedelju sporta u okviru koje je u 25 gradova održano preko 80 sportskih i edukativnih događaja u kojima je učestvovalo preko 20.000 građana. Ova manifestacija je pokrenuta od strane Evropske komisije, a u Srbiji se održava treći put.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

Takođe, usvojena je i inicijalna lista kategorisanih sportista u okviru novoformiranog programa „Olimpijske nade – Pariz 2024“, koji ima za cilj praćenje i finansiranje sportskih programa talentovanih sportista – kandidata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U okviru zimskog olimpijskog programa usvojeni su kriterijumi za kategorizaciju sportista u programu „Olimpijski program Peking 2022“, kao i interni kriterijumi OKS za kvalifikovanje sportista napredstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.