Šampionat CG u krosu: Perunović i Koprivica na tronu

Podeli:
Privatna arhiva

Članica Atletskog kluba Nikšić, Slađana Perunović i Dragoljub Koprivica iz barskog Mornara osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.

Slađana Perunović je u Nikšiću, u trci na tri hiljade metara, ubedljivo trijumfovala ispred atletičarki Podgoričkog maratona, Vesne Pavlićević i Rade Miladinović. Popularna “gazela iz Nikšića” je 14. put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu.

Slađana je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama u maratonu, a sada se nada i veruje da će prikupiti dovoljan broj bodova za Tokio. Prvo iskušenje na tom putu je očekuje već 1. novembra na maratonu u Podgorici.

Koprivica je u trci na šest hiljada metara slavio ispred Miloša Mikića (Sparta) i Aleksandra Miletića (Nikšić).

U konkurenciji cicibana najbolji su bili Enes Erović (Jedinstvo) i Anja Novaković (Sanja), kod mlađih pionira pobedili su Nermin Beriša (Nikšić) i Anđela Đuranović (Sanja), a kod pionira Petar Veljić (Lim) i Anabela Mujović (Sanja).

Najbrži mlađi juniori bili su Nemanja Đurišić (Lim) i Amina Suljević (Jedinstvo), dok su u konkurenciji juniora slavili Kristijan Lalović (Nikšić) i Milja Joksimović (Jedinstvo).

Najbrža mlađa seniorka na tri hiljade metara je Marija Živković (Lim). U konkurenciji veterana Veselin Petrušić (Nikšić, od 45 do 50 godina), Dušan Krcunović (Nikšić, 50-55) i Milan Vujičić (Nikšić, + 65).

Na šampionatu, održanom na terenima na Trebjesi u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Nikšić, nastupilo je oko 100 atletičara iz devet atletskih klubova.

Najviše medalja osvojili su atletičari Nikšića (10), drugo mesto zauzeo je Lim (8), a treće Jedinstvo (6).