Priča jednog Pakistanaca koja će vas inspirisati

Podeli:
Getty images/Paolo Rattini

Ova neverovatna sportska priča dolazi nam iz Pakistana. I zaista, reč je o pravoj senzaciji. Naime, Mohamad Ikram je momak rođen bez obe ruke, ali je čovek koji neverovatno igra snuker. Nakon ove priče, sigurno je da ćete se dobro zapitati kada pomislite da imate neki problem.

Mohamed Ikram, rođen je u provinciji Pundžab u mestu sa mnogo prljavštine u kome ni druga deca nemaju velikog izbora. Ikram je sa 10 godina gledao dečake kako u kraju igraju snuker na starom stolu i zamišljao da on jednoga dana isto radi. Rešio je da to uradi na neverovatan način. Uz veoma brz pokret u vratu, izbacuje loptu ustima, koja je preciznija nego što mnogi njegovi prijatelji rade štapom.

„Kada sam imao 10 ili 12 godina, voleo sam da idem u klub i osećao da bih mogao da igram, samo da imam ruke. Onda sam počeo da razmišljam o tome, zbog čega ne pokušam? I kada nikoga nije bilo u klubu, probao sam ustima (bradom) da igram i naučio sam„, priseća se Ikram

U početku niko nije verovao da postoji dečak koji može bez ruku da igra snuker.

„Ljudi nisu verovali da mogu da igram, stalno su pitali, kako držiš kuglu? I govorio sam im: dođite i igrajte sa mnom. Nisu verovali da mogu da igram ustima, tek kada počnemo da igramo. Sada sam postao poznat po tome što svi govore da igram snuker ustima“, zaključuje neverovatni Pakistanac.

Ikram je želeo da svoje snuker znanje pokaže čitavom svetu, pa je tako tražio pomoć pakistanske Vlade i premijera Imrana Kana, koji je bivša kriket zvezda, sa kojim je Pakistan osvojio pobedu na svetskom Kupu 1992. godine.