Zorić držao čas u Baču

Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije je, u saradnji sa opštinom Bač organizovao je olimpijski čas u Baču. Događaj je održan u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a sa učenicima škole družio se i kajakaš Milenko Zorić, osvajač srebrne medalje na olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Čas ima za cilj da učesnike upozna sa olimpijskim vrednostima. Kroz radionice deca su sticala znanja o istoriji Igara, simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima. Za najmlađe učesnike organizovana je posebna radionica pod nazivom „Olimpijska priča” na kojoj su koristeći specijalno napravljenu vežbanku naučili više o olimpijskim vrednostima i simbolima.

Povezano

Učesnici starijih razreda su imali priliku da testiraju mobilnu aplikaciju „Treningo“ koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kroz direktan kontakt I druženje sa olimpijcima i vrhunskim sportistima, najmlađim učesnicima programa se dodatno približava ideja olimpizma kao I olimpijske vrednosti.

To je u svom uvodnom obraćanju učenicima osnovne škole „Vuk Karadžić“ istakao i kajakaš Milenko Zorić.

Velika mi je čast što vas pozdravljam ispred svih svojih kolega sportista olimpijaca i što sam imao priliku da se  družim sa vama i što smo doneli duh Olimpijskih igara u Bač. Imali ste prilike da kroz razne poligone, sport i zanimljive radionice upoznate sport i Olimpijske igre na jedan interesantniji način„, istakao je naš trofejni kajakaš.

Zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban, obratila se  prisutnim učenicima i zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije na pozivu za učestvovanje u organizaciji ovako važnog događaja.

Opština Bač je sa velikim zadovoljstvom prihvatila poziv da bude domaćin olimpijskog časa, jer je promocija sporta i zdravog načina života jako važna za razvoj naše dece