O Saliven: Hamiltonu (ni) je mesto među velikanima

Podeli:
Action Images Rebecca Naden Livepic

Roni O Saliven, najpopularniji igrač snukera svih vremena, nije siguran da Luis Hamilton, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, može da se svrsta u grupu velikana svetskog sporta.

Šestrostruki šampion sveta u snukeru kaže da je osvajanje sedam titula u Formuli 1 fantastičan uspeh, ali da pored vozača tu veliku ulogu ima i vozilo.

Teško mi je da odredim Luisovo mesto u istoriji sporta. Gledao sam mnoge asove, koji su morali da dođu do velikih pobeda u izuzetno jakoj konkurenciji. Sa druge strane imate Hamiltona, koji vozi formulu, koja je za sekundu po krugu brža od svih ostalih. Jedini koji mu je ozbiljan rival je njegov klupski drug Botas, koji je već na početku sezone zadovoljan drugim mestom“, u dahu je rekao O Saliven.

Povezano

O Saliven je napravio poređenje sa tenisom i atletikom.

Zamislite kakve sve prepreke mora da pređe Rodžer Federer da bi došao do gren slem titule ili Elijud Kipčoge, koji mora da trči protiv najboljih na svetu ako želi da osvoji olimpijsko ili svetsko zlato. Hamilton ima toliko dominantnu mašinu da može da vozi sa cigarom u ustima i sigurno dođe do trijumfa

O Saliven je na kraju u priču ubaci i svoj sport.

„Sigurno se ne bih dobro osećao ako bih pobeđivao rivala tako što su rupe na stolu veće za mene, nego za moje rivale. U krajnjem slučaju u snukeru svi imamo iste uslove, iste štapove i niko od nas ne bira ko će mu biti protivnik“, završio je O Saliven.