Zorana Arunović druga u Budimpešti

Podeli:
Foto: Streljački savez Srbije

Srpska reprezentativka Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju vazdušnim pištoljem drugog dana 16. otvorenog prvenstva Mađarske u Budimpešti. Sanja Vukašinović je u takmičenju vazdušnom puškom zauzela šestu poziciju.

Zorana Arunović je drugi dan OP Mađarske počela vrlo dobrim rezultatom u kvalifikacijama – 580 krugova. Identično ostvarenje postigla je i u petak. U finale se plasiralo osam najboljih na osnovu kombinacije rezultata iz kvalifikacionih mečeva održanih u petak i subotu. Arunovićeva, svetska vicešampionka u ovoj disciplini, bila je najuspešnija u osnovnom delu. Niko od rivalki nije bio blizu njenih 580 krugova.

Povezano

U finalu je zablistala 16-godišnja juniorska reprezentativka Mađarske Mirijam Jako. Već posle prvih deset hitaca napravila znatnu razliku ispred ostalih finalistkinja. Arunovićeva je konstantno bila na drugoj poziciji. Sredinom finala zaostatak za Mirijam Jako je smanjila na samo 0,3 kruga, ugrozila vođstvo Mađarice. Ipak, Mirijam Jako je sačuvala prvo mesto i osvojila zlato, sa 240,3 kruga. Arunovićeva je zabeležila 238,8.

Sanja Vukašinović je u takmičenju puškom zauzela šesto mesto. U kvalifikacijama je bila deveta. S obzirom da su se za plasman u finale računali rezultati prvog i drugog takmičarskog dana obezbedila je mesto među osam najboljih, jer je tokom prvog dan bila sedma. U prvoj polovini finala, Vukašinovićeva je bila u borbi za medalje, ali par vezanih lošijih hitaca su je izbacile iz trke za odličja. Trijumfovala je olimpijska šampionka Virdžinija Trešer (SAD) sa vredna 251,3 kruga.

Druga srpska predstavnica Marija Malić je takmičenje završila na 13.mestu.