POKCG: Najbolji je Filip Radović

Podeli:
POKCG

Filip Radović je najuspešniji paraolimpijac u 2020. godini, odlučeno je na redovnoj sednici Upravnog odbora krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.

POKCG

Filip Radović je u 2020. godini izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre koje će se održati narednog leta. Na kraju dugog i zahtevnog kvalifikacionog ciklusa, mesto u Tokiju je izborio kao treći stonoteniser planete u seniorskoj, a kao prvi u konkurenciji igrača do 23 godine.

Radović je za najboljeg sportistu u izboru Paraolimpijskog komiteta izabran četiri puta. Prethodno je bio najbolji – 2015, 2017 i 2019. godine. Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta je odlučio da se u godini pandemije koronavirusa, u kojoj je izostao veliki broj takmičenja proglasi najboljeg samo u kategoriji seniora.

Odmah treba naglasiti da izbor nije bio lak, s obzirom da su atletičari ostvarili šest normi za Paraolimpijske igre u Japanu i dva sigurna mesta u Tokiju, du su plivača Iliju Tadića, samo dve stotinke delile od drugih uzastopnih Igara….

Paraolimpijski komitet Crne Gore će uvažavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tela, na prigodan način organizovati uručenje nagrade Filipu Radoviću.